Používáním těchto stránek souhlasíte s našimi zásadami cookie.
logo horeshoresplus.com
cs / en
slider
HORES Report Place
30.05.2022

HORES Report Place

V tomto článku bychom rádi podrobněji představili klíčové funkce nového systému reportů v HORESu.

Přístup odkudkoli

Tento systém je standardně integrovaný v rámci okna HORESu, ale vzhledem k tomu, že je postaven na HTML technologii, je možné ho plnohodnotně používat v jakémkoli současném internetovém prohlížeči. To znamená, že systém můžete používat nezávisle na operačním systému (MacOS nebo Windows). Důležitá je ale i možnost použití na libovolném zařízení - ReportPlace můžete kromě klasického počítače nebo notebooku zobrazovat i na tabletu nebo telefonu. Na telefonu je prostředí trochu stísněné, ale pokud již máte v rámci svého profilu nadefinované oblíbené reporty, stačí si je na telefonu jen vyexportovat do požadovaného formátu a prohlížet. Proto jsou také reporty přístupné z naší webové aplikace.

 

Přihlašování

Externí přístup do reportů je třeba zapnout v HORESu podle tohoto návodu (stejné jako přístup do HORES WebApp), přihlašování je pak možné prostřednictvím stejného jména a hesla jako do HORESu jako takového. O zabezpečení přístupu k datům HORESu se stará naše speciální aplikace HORES Proxy, kterou je třeba předtím aktivovat. Doporučujeme také aktualizovat HORES na nejnovější verzi.

 

Přes 140 druhů reportů

Při tvorbě ReportPlace jsme se snažili zachovat paritu se starším systémem reportů, tzn. každý již vytvořený report byl přenesen do PeportPlace. U malého množství reportů bylo změněno jméno. Pokud byste se potřebovali zorientovat a najít svůj starý oblíbený report, obraťte se na naší podporu případně si vyžádejte převodní tabulku názvů starých a nových reportů. Ve většině případů ale věříme, že nebude třeba, už i kvůli tomu, že ReportPlace nabízí skvěle fungující vyhledávání, jehož součástí je i šikovný našeptávač. Zároveň jsou jednotlivé reporty - tak jako dříve - rozdělené do logických skupin. Požadavky na nové druhy reportů jsou zpracovávané již pouze v ReportPlace. Pro větší přehlednost má nově každý report svoje číslo. Některé složitější reporty jsou opatřené vysvětlujícím popisem, který se objeví po kliknutí na ikonu “i” v pravé horní části obrazovky.

 

Možnosti exportu

Každý report je ve výchozím stavu zpracován a přehledně naformátován jako HTML stránka, která stačí jako osobní výchozí přehled požadovaných dat. Pokud ale chceme report sdílet, máme možnost jakýkoliv report vyexportovat jako standartní PDF soubor a s ním následně pracovat (sdílet, tisknout ap.). U PDF souboru je možné zvolit větší velikost písma a tím si export připůsobit i po vizuální stránce.

Nabízíme také možnost přímého tisku a export “otevřených” dat ve formátu CSV do tabulkových procesorů typu Excel, OpenOffice, Google sheets. Pro CSV export není zpracován každý report, stačí ale napsat na naší podporu a report pro tento typ formátu připravíme.

 

Moje oblíbené

V rámci systému je možné si nadefinovat oblíbené reporty, které se zobrazí buďto pouze mě nebo budou dostupné i ostatním uživatelům v HORESu, tzn. napříč celým hotelem. Manažer, nebo jiný zkušený zaměstnanec, tak může nadefinovat nejčastěji používané reporty v hotelu a to včetně bohatých možností nastavení. Personál se pak nemusí pokaždé proklikávat nastavením reportu, ale pouze uložený oblíbený report vygeneruje, včetně jeho detailního nastavení.

V rámci oblíbených reportů je také možné nastavit automatické odesílání konkrétního reportu na libovolné emailové adresy. Přičemž je možné podrobně nastavit časový interval rozesílky.

 

Jazykové mutace

Celý systém je k dispozici kromě češtiny také v angličtině a slovenštině. Nastavení jazyka se řídí podle nastavení jazykového prostředí v HORESu. Při přístupu přes prohlížeč je možné nastavení jazyka kdykoliv měnit. Ovlivnit můžete i jazyk exportu konkrétního reportu, můžete tedy například v českém prostředí generovat PDF report v angličtině.

 

Doufáme, že si nový ReportPlace oblíbíte a začnete ho plnohodnotně využívat se všemi jeho výhodami. Kromě již zmiňovaných stojí za zmínku, že v porovnání se starším systémem, má nižší požadavky na výkon počítače, což ocení především provozy se starším hardware.

HORES ReportPlace je dostupný všem uživatelům zdarma. Doporučujeme požádat o nejnovější aktualizaci HORES. Jak systém zapnout se dozvíte v krátkém článku na našem portále podpory. Pak stačí už jen generovat další a další krásné reporty :-)